Een avocado is een vrucht groente. Een avocado is ingedeeld bij groente, omdat het meer als groente wordt gegeten. Dit is een vrucht boom in Centraal Amerika. Een avocado is een hele super gezonde vrucht en draagt best wel veel voordelen met zich mee wat goed is voor je lichaam.  Een avocado is een groente en het wordt je als een volwassene persoon aangeraden om 200 tot 250 gram groente per dag te eten. Het voordeel is dat een avocado hier ook bij hoort. Je kan een avocado namelijk bij veel maaltijden toevoegen of het nou een kleine maaltijd of een grote maaltijd is. Je kan een avocado gebruiken voor in je tosti, salade, avond eten met een gebakken ei.

Veel gezonde vetten

Een avocado bevat best wel veel vet (tenminste meer dan de andere soorten groente). Een avocado bevat vooral het vet: olie zuur. Olie zuur is een onverzadigd soort vet en je mag onverzadigd vetten binnen krijgen via eten / drinken. Onverzadigde vetten verlagen bijvoorbeeld je LDL cholesterol gehalte van het bloed. Als je LDL cholesterol gehalte te hoog is, dan is dat slecht voor je bloedvaten en het zou uiteindelijk kunnen leiden naar een hart ziekte of een vaat ziekte. Avocado is een ideaal product binnen het koolhydraatarm dieet omdat er geen koolhydraten inzitten en wel veel gezonde vetten en eiwitten bijvoorbeeld.

Wat bevat een avocado

Een avocado is een groente, dus een avocado draagt vitamines en mineralen met zich mee. Bij elk soort groente verschilt dat natuurlijk wel weer daarom wordt het je aangeraden om gevarieerd te eten. Dit zijn de soorten vitamines en mineraal die een avocado sowieso bevat.

  • Vitamine C
  • Vitamine E
  • Kalium
  • magnesium


Wat kun je met een rijpe avocado

natuurlijk worden vruchten pas gelukt na dat ze rijp zijn, dit is echter bij een avocado niet het geval. Een avocado begint pas rijp te worden na dat het wordt geplukt, dat is eigenlijk de reden waarom mensen goeie avocado willen halen die nog een paar dagen langer mee gaan (want ze verkleuren best wel snel en zijn dan niet meer zo lang houdbaar). Het is verstandig om een avocado te bewaren op een redelijke koude plek in de koelkast, zo blijft het toch nog een paar dagen langer houdbaar. Een avocado verkleurt ook best wel snel, opzich is het nog wel eetbaar maar de kleur wordt alleen anders. Je zou hierbij wat citroen sap of limoen sap over heen kunnen sprenkelen en dit helpt echt. Als je guacamole maakt dan zou je dit ook kunnen doen, als je het dan nog in de diepvries bewaart, dan is het tot wel 7 tot 8 maanden houdbaar. Het is sowieso zonde om het weg te gooien en zo kun je het makkelijk bewaren voor de volgende keer en het opnieuw serveren / eten.

Niet zo lang houdbaar

Een avocado is meestal niet zo lang houdbaar. Meestal zijn de avocado’s maar 1 tot 2 dagen houdbaar en dan beginnen ze al te verkleuren. Je zou de avocado nog wel kunnen eten als het 3 dagen oud is, maar een avocado wordt meer op een verse manier gegeten. De avocado’s worden meestal gegeten door mensen wanneer ze net goed rijp zijn, omdat het dan volgens de mensen ‘lekkerder’ smaakt. Ook hierbij kan je citroen sap gebruiken en het samen zo eten. Het hoeft niet alleen bij guacamole.

Dus eet zeker af en toe een avocado ! Je zou eventueel ook een haar masker of een gezichtsmasker kunnen maken van een avocado, bijvoorbeeld als je het niet meer wilt eten omdat het verkleurt is. doe er wat citroen sap bij en mix het samen, smeer het daarna lekker in je haren. Dit is een goede masker.