Ik bevind me in een gelukkige positie waar ik gemakkelijk naar de supermarkt kan lopen en mijn dagelijkse quotum aan boodschappen kan halen, evenals mijn dagelijkse quotum van beweging – het doden van twee vliegen in één klap als het ware. In termen van het hoogtepunt van de dag is het zeker zo – alleen het slechtste hoogtepunt van de dag.

DE WANDELING NAAR DE SUPERMARKT

Ik ben ervan overtuigd dat chauffeurs het uitschot van de aarde zijn. Er zit iets achter het stuur van een auto dat menig fatsoenlijk mens verandert in een razende egoïstische gek. Bijvoorbeeld:

* Ik heb het meegemaakt, niet vaak maar te vaak voor comfort, dat bij het oversteken van een weg, bij gebrek aan een zebrapad of verkeerslichten, een naderende auto in de verte ineens zal versnellen en de koers een beetje zal veranderen of direct op mij mikken, alsof ik op de een of andere manier op hun persoonlijke terrein betreed. De chauffeur, tien van de tien keer, is een man.

 

* Nogmaals niet vaak, maar te vaak voor comfort, ik heb een auto vol jonge mannelijke hoons voorbij zien komen die het een heerlijk genoegen vinden obsceniteiten uit het raam te schreeuwen tegen voetgangers. Dappere jongens komen natuurlijk allemaal voorbij in een snel rijdend voertuig, want natuurlijk is de eenzame voetganger een totale vreemdeling duidelijk een grote bedreiging voor hun welzijn en heeft ze hen ernstig beledigd door het loutere feit van het bestaan.

* Over chauffeurs gesproken, er moeten er ontzettend veel onderweg zijn op weg naar een echt HETE date, gezien hun buitensporige snelheid.

* En of het nu een snel rijdende chauffeur is, of zelfs een shopper in de supermarkt, sms’en en praten op hun mobiel is oneindig veel belangrijker dan aandacht te besteden aan hun autorijden of hun boodschappen. Dat is vreemd gedrag, want vermoedelijk is de reden dat ze in beide gevallen autorijden of in de supermarkt in de eerste plaats rijden, rijden of winkelen.

* Er is één voetgangersoversteekplaats tussen huis en de supermarkt, en ik probeer meestal dingen te timen om ervoor te zorgen dat ten minste één bestuurder stopt of op zijn minst voor mij vertraagt ​​als ik oversteek, niet dat die kleine wegregel soms veel betekent, omdat niet alle bestuurders erom geven om te vertragen, veel minder te stoppen, voor een voetganger die op hun terrein is, wat resulteert in een aantal close calls. Een idiote chauffeur koos ervoor om niet veel minder te stoppen in het zicht van een passerend politievoertuig – tisk, tisk. Ik wed dat dat een coureur is die die stunt niet meer zal doen.

* En dan zijn er die fietsers die de trottoirs gebruiken in plaats van de weg, wat normaal geen probleem is, behalve wanneer ze rond een blinde bocht racen en niets verwachten op hun blinde pad, totdat, oeps, ze je tegen het lijf lopen.

* Terwijl ik naar mijn bestemming loop, kan ik altijd zien wanneer ik de wildernis heb verlaten en de beschaving ben overgestoken door de toenemende hoeveelheid afval die ik langs de weg zie liggen, om nog maar te zwijgen van de steeds toenemende hoeveelheid graffiti.

* En hou niet alleen van je buren als bewoners niet de moeite nemen om hun voortuin bomen, heggen en struiken die groeien en rondhangen over een openbare stoep te snoeien, waardoor de toegang wordt ontzegd en iedereen wordt gedwongen om rond te gaan. Ik zie dat elke dag tijdens mijn wandeling.