Vers ingevroren brood… Tegenstrijdig of niet?

tumblr_nnigth9fE01u9x684o1_1280

Tja, het klinkt tegenstrijdig, maar ingevroren brood is ook lekker vers. Je hoeft het alleen nog maar te ontdooien en dan heb je toch lekker krokant brood in huis.

Op ah.nl kun je bijna het hele assortiment vinden dat ook in de Albert Heijn XL-winkels ligt. Maar sommige producten kunnen we onze klanten die online boodschappen bestellen helaas nog niet aanbieden. Zoals groente die je normaal in de winkel zelf weegt, in de winkel gesneden vleeswaren en kazen, en bovenal in de winkel afgebakken broden en broodjes. Uiteraard willen we graag dat klanten ook op ah.nl lekker vers afgebakken brood kunnen bestellen. Dus we zijn gaan onderzoeken hoe we dat het beste kunnen doen.

Broodinnovatie

Tijdens een brainstormsessie met onze bakkerij werd bovendien het idee geopperd om een gedeelte van het assortiment beschikbaar te stellen via de diepvries. Een innovatie op broodgebied. Uit klantonderzoek kregen we namelijk terug dat veel klanten hun brood thuis na aankoop direct invriezen en er naar behoefte weer uit halen. Dus waarom niet al vers ingevroren aanleveren? De broden worden door de bakkerij namelijk vers gebakken en vervolgens direct ingevroren, waardoor de versheid en krokantheid goed behouden blijft.

Vele wegen leiden naar Rome

Het lijkt simpel, je vriest het brood in en brengt het naar de klant. Maar zo simpel is het niet. Want hoe maak je bijvoorbeeld eenzelfde Liefde & Passie-brood klaar voor klanten in de winkel en voor klanten die online bestellen? Samen met de categorie brood, de afdelingen kwaliteit, commercial support, replenishment en logistiek en natuurlijk de bakkerij zijn we gewoon ergens begonnen en tussen de bestaande processen gaan kijken naar de mogelijkheden. Het werd een langdurig proces, niet altijd even tastbaar of logisch, maar vele wegen leiden naar Rome en het resultaat is er.

Twee varianten

We bieden hetzelfde product aan voor zowel de winkel als voor online verkoop, maar dan net op een andere manier. De scheiding tussen de twee varianten wordt daarom wel al vroeg in het proces gemaakt. De variant voor de winkel wordt nog in de winkel afgebakken, eventueel gesneden en verpakt met een sticker erop. De variant voor online verkoop wordt al door de bakkerij geheel gebakken, deels gesneden, verpakt met sticker en vervolgens via een totaal andere stroom (diepvries) verkocht.

De warme bakker thuis

Via ah.nl kun je op dit moment 15 diepvriesbroden bestellen. Sommige broden zijn al gesneden, zoals de tijgerbroden. Klanten vertelden ons dat ze het namelijk gemakkelijk vinden om dit brood uit de diepvries te halen, direct te beleggen met kaas of vleeswaren en mee te geven aan de kinderen. Zodoende hebben zij lekker vers belegd (inmiddels ontdooid) brood tijdens de pauze. Andere broden, zoals de Liefde & Passie-broden, snijden we niet. Je kunt deze broden in de oven leggen en zelf snijden. Daarmee haal je de geur van de warme bakker in huis, kan je het krokante brood zelf snijden, om er vervolgens lekker van te genieten. Achteraf gezien is het dus helemaal niet zo tegenstrijdig als het lijkt, dat vers ingevroren brood…

tumblr_inline_nnigsqT3211tn08sr_75sq
Thijs Duyzings – Assortimentsmanager Vers bij AH Online

Reacties

 1. Diana plugge zegt

  Mag bij online bestellen wel iets duidelijker aangegeven worden dat de liefde en passie broden uit de diepvries thuis nog afgebakken moeten worden. Ik heb hem laten ontdooien maar is echt niet knapperig ofzo dus maar even de oven ingedaan.

 2. N zegt

  Ik kreeg in een winkel in België de broodjes niet mee als ik ze daar uit de diepvries vroeg.. Een simpele uitleg van: Wetgeving,… moest maar volstaan en nu lees ik hier dat binnenkort misschien de producten toch uit de diepvries zullen verkocht worden?!? Ik heb in ieder geval geen zin meer om in die winkel nog binnen te stappen want in elke andere supermarkt is dit (zonder gemor) nooit een probleem geweest…

 3. T.v.Otterdijk zegt

  diepvries, zoals hiervoor aangegeven lijkt me wel ideaal Ik ben 78 en koop bij mijn uiterst vriendelijke AH mijn brood. Een heel brood krijg ik zelfs in twee halve verpakt. Thuis doe ik die in de vriezer en gebruik dus als de eerste helft gebruikt is.
  Begrijp nietzo goed waarom de bolletjes niet ook worden gesneden. Ik koop ze (service) gesneden. Dan kunnen ze daarna toch ook bij jullie in de diepvries. ?

 4. peter zegt

  hallo. volgens een kennis die werkzaam is in een vrieshuis in breda staan daar honderden stapels eierkoeken ingevroren van ah . is dit ook normaal ?sinds ik dit weet eet ik er ook geen meer

 5. Jan van Montfort zegt

  Besten, voordat ik een plek vond om ergens op te reageren moest ik al door diverse pagina’s en dan tot hier scrollen. Waar het mij om gaat : na een lange werkdag tot 19.00h. kom ik om 19.20 in de AH bij de brood afdeling. Tot grote ergernis zie ik meters lege rekken : het brood is wederom al opgeruimd. Op mijn vraag of ik nog dit of dat brood mocht kopen, werd mij geantwoord dat het brood voor morgen, de volgende dag is bestemd. Dit is mij al een keer of vier vijf gebeurd. Vandaag heb ik de andere boodschappen weer terug in de rekken gedaan, heb vervolgens NIETS gekocht bij de AH, en ben elders mijn boodschappen gaan doen. Bij een volgend bezoek aan AH zal ik eerst kijken of er nog brood, en andere primaire voedingsartikelen aangeboden worden, zo niet, zal ik elders mijn boodschappen doen. Mijn animo om rustig mijn complete boodschappen bij AH te kopen is nagenoeg verdwenen. Ik zal na een paar weken nog eens binnenlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Laat hier een reactie achter! Bekijk onze richtlijnen en voor vragen kunt u ons e-mailen.