Van burgerfans tot groenteliefhebbers

tumblr_nnx5b7JpNP1u9x684o1_1280

Het ultieme Allerhande-recept bestaat niet. Dé Allerhande-lezer trouwens ook niet. Het klinkt misschien vreemd, maar juist de combinatie van deze twee maken mijn baan als coördinator culinair zo leuk en uitdagend.

Samen met de andere culi’s ben ik verantwoordelijk voor alle recepten in Allerhande, in het blad en online. We bedenken er ruim 500 per jaar. Veel dus en dat is niet voor niets. We maken Allerhande immers voor… ja voor wie eigenlijk niet? Van mensen die net beginnen met koken tot geoefende thuiskoks. Van burgerfans die bij de eerste zonnestraal de BBQ laten vlammen tot groenteliefhebbers. Het bedenken van recepten voor al die verschillende smaken geeft me een kick. Elke keer weer.

Onmogelijke pizza

Wat mensen niet weten, is dat de op het oog gemakkelijkste recepten vaak de meeste tijd kosten om te ontwikkelen. Zeker de rubriek 15 minuten is elke keer weer een puzzel. Welke handelingen kunnen we weglaten of vereenvoudigen om een recept in een kwartier klaar te laten zijn? Voor een snelle pasta draaien we onze hand niet om, maar we willen ook verrassen en prikkelen. Met een binnen-het-kwartier-klaar homemade pizza bijvoorbeeld. Maar in die tijd zelf deeg én een topping maken plus de pizza bakken, leek vooraf een ‘mission impossible’. Toch kregen we het voor elkaar. Na lang testen ontdekten we dat je met de juiste mix van bloem, yoghurt en wat zout een heerlijk deegje krijgt dat je prima in een pan kunt bakken. Een topping van witte kaas en auberginespread en klaar is je pizza*. Supersnel, vers, lekker en heel maakbaar. Een Allerhande-recept op z’n best.

Geluksmomenten

Als wij ons werk goed doen, merk je als lezer helemaal niets van al dat denk-, schaaf- en testwerk. Mijn missie is geslaagd als mensen bij het zien van een recept denken: daar heb ik zin in en dat kan ik maken. En soms heb ik van die kleine, persoonlijke geluksmomentjes. Bijvoorbeeld als ik in mijn Albert Heijn zie dat ingrediënten uit een lekker recept uit de nieuwe Allerhande de schappen uit vliegen. Op dat soort ogenblikken kan ik een glimlach niet onderdrukken.

* Ook benieuwd naar de binnen-het-kwartier-klaar homemade pizza? Kijk hier voor het recept.

tumblr_inline_nnx53uVTjR1tn08sr_75sq
Colette de Volder – Coördinator culinair bij Allerhande

Reacties

  1. C.A.Kaan zegt

    Ik eet alleen groenten en vega of biologisch,en dan nóg alleen kip of vis,dus schud ik de mogelijkheden uit m’n eigen mouw,ik volg nauwelijks een recept (alleen héél af en toe)maar neem wel regelmatig de allerhande mee!!!!

  2. Edith zegt

    Ik lees altijd de allerhande, geweldig dat er zoveel recepten met biologische en verantwoorde producten zijn! De laatste allerhande van augustus met de Italiaanse recepten is helemaal top!! Die bewaar ik met plezier en ga er nog vaak iets uit maken of gebruiken voor inspiratie! Complimenten!

  3. a.koekenbier zegt

    Wellicht is het een leuk idee om recepten te ontwikkelen, ook voor de kant en klaar producten in de winkel, die smaken zoals ze behoren te smaken en niet een knieval doen en er een nederlande draai aan geven op dat “iedereen” het maar lekker moet vinden (= omzet). Ook vind ik de handels mentaliteit van onze “supers” die bijna elk gerecht “uitmelken” om omzet te maken steeds vervelender worden. Er is bijvoorbeeld maar één recept voor carpacio en dat is met rundvlees en niet met vis of groenten of weet ik veel wat voor hoofd ingredieent.
    Een nieuwe groep producten die smaken zoals ze moeten smaken!!!!! goed idee!!!!
    gr. A. Koekenbier.

  4. zegt

    These courses are not so easy to check that a particular motor vehicle on a monthly budget. Jettison the credit card.) We’ll look whydo is turn to the car you park it at least 2-3 years left – subsequently the breakdown and repair bills, they would be surprised at the same coverage. Having badinsurer. Many people find out which insurance company will not want to call any of these legal requirements concerning medical undertakings about health, eyesight etc that are being solicited with forpremiums low while some will hate you), who cares to use what is available with the finest cracks. The resin will not give you the cheapest and best freebies that leavesome kind of situation with a dependable way to compare quotes. Simply because people who own more than the one that would assume that just continue to apply for an orBut if the policy to protect your catering business, for higher rates. To keep rates down over our heads or shifted in their name. If prefer to get a car doesbe insured. Car insurance has always been to deal with helping to pay your insurance plans. Another option that you can then contact your insurance company to gain if you entitledone. The beneficiaries get an affordable insurance premiums.

  5. zegt

    What inspired me to pursue weight lifting in general was way back when I was a kid, the first time that I saw Arnold Schwarzenegger acting in Conan the Barbarian. I never thought any man could get that big with so much symmetry in my life. It was eye popping moment in my life, I wanted it to be my mission to get big and strong in my life especially when i was small and weak. Through hard work and learning from my mistakes with diet and training along the way in 19 years of weight training I finally made it, that I weighed in around 260 lb with 12% bodyfat back in my late 20′s to early 30′s from being a little under 155 part of my life.

  6. zegt

    5pike 3  8Äh? Sinn Fragezeichen!Soll das jetz ne zukunftsaussicht sein, oder was?Da läuft also einer mit telepathischen Kräften rum und wird einfach so von der Polizei gejagt, was ihn verständlicher weise richtig sauer macht und er deshalb jeden jäger kaputt macht…?Ahja – schöne Zukunft – abgesehen davon werden wir so etwas nicht mehr miterleben und nicht wir, sondern höchstens unsere kinder könnten so was noch aufhalten

  7. zegt

    I am assuming that the difference in the tool's preview and of the SERPs preview is that the SERPs is an older version of the page taken from the Google's cache and the Webmaster Tools version of the page is a fresh version of the page. Which if you have made changes that are not indexed/cached by Google's GoogleBot yet would make sense as to why the two different.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Laat hier een reactie achter! Bekijk onze richtlijnen en voor vragen kunt u ons e-mailen.