Een snikhete winter

tumblr_nksh2hh5cj1u9x684o1_1280

Werken bij Allerhande is toveren met de tijd. In de winter is het lente en als de zomerdagen het langst duren, vieren wij kerst.

Het is februari, hartje zomer. In mijn hoofd tenminste, want daar is sinds december de zon steeds feller gaan schijnen. Werken voor Allerhande betekent dat je in een soort van tijdmachine leeft. In de winter is het lente en als de zomerdagen het langst duren, vieren wij kerst. Dat voelt af en toe heel vreemd. Als ik nu vanaf mijn bureau door het raam kijk, zie ik dreigende wolkenmassa’s en hoor ik de wind langs het gebouw gieren. Maar als ik een minuut later langs de wand loop waar de pagina’s van de volgende Allerhande hangen, zie ik vroegzomerse recepten. De redactie legt de laatste hand aan het meinummer. Een tipje van de sluier: we gaan dit jaar veel helden van het Hollandse land eten: asperges, aardbeien en rabarber… zó lekker!

Een beetje vreemd, maar wel lekker

Omdat ik me vooral bezighoud met plannen voor de lange termijn, is voor mij de zomer alweer bijna voorbij. Dag BBQ en salades, hallo paddenstoelen en herfststamppotjes. En toen ik gisteravond in het donker naar huis reed, betrapte ik me erop dat mijn gedachten alweer richting de winter vlogen. Als je volgens de Allerhande-kalender leeft, is Kerstmis 2015 helemaal niet meer zo ver weg. Ik ben trouwens zeker niet de enige van ons team bij wie de seizoenen vreemd lopen. Zo steken onze culinaire specialisten – de mensen die al die lekkere recepten bedenken – regelmatig in de vrieskou thuis de barbecue aan. Even testen of die burger met truffelmayonaise bereid op houtskool écht zo bijzonder smaakt als ze bedacht hadden. Volgende week hebben ze een BBQ-testdiner, het zal toch nu niet meer gaan sneeuwen, zoals in maart een paar jaar terug? Over een maand of wat is het precies omgekeerd. Afgelopen zomer zat een van onze culi’s met 29°C buiten aan het kerstdiner. Hazelnoot-aardpeerpuree met rosbief uit de oven, en natuurlijk die populaire frambozenijstaart van de cover als dessert. Een beetje vreemd, maar wel lekker!

Snakken naar een warme douche

Dat lekker geldt jammer genoeg niet voor iedereen die aan Allerhande meewerkt. In januari schoten we voor het meinummer een prachtige reportage in een kas met moestuin. De mensen op de foto dragen dunne stofjes en teenslippers. Op tafel staan mediterrane salades en er worden felrode aardbeiencocktails uitgedeeld. De zomer-in-aantocht spat van de foto’s af. Niemand (behalve jij nu) zal weten dat ze in de steenkoude winterzon zijn gemaakt. En hoe zeer iedereen op die fotoshoot op het eind van die steenkoude dag snakte naar een warme douche. Het is ons weer gelukt om een loopje met de seizoenen te nemen en weer ben ik blij verrast (én trots) hoe levensecht alles er op papier uitziet. Werken bij Allerhande, dat is toveren met de tijd.

tumblr_inline_nksgxqa2ua1tn08sr
Lyn Kuyper – Content director Allerhande print

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Laat hier een reactie achter! Bekijk onze richtlijnen en voor vragen kunt u ons e-mailen.