Innovatie

Innoveren zit in ons bloed. We zijn continu op zoek te zijn naar manieren om onze producten en ons bedrijfsproces verder te verbeteren. Voor onszelf, voor onze omgeving en natuurlijk voor onze klanten. Dat betekent in de praktijk dat er eigenlijk altijd wel pilots lopen, in onze winkels, binnen de distributie organisatie of op ons hoofdkantoor. Veelal komen die pilots voort uit een van de talloze initiatieven binnen Albert Heijn om collega’s met nieuwe, frisse, ideeën de kans te geven mee te denken.

Het InnovatieCafé op het Hoofdkantoor van Ahold Delhaize bestaat 10 jaar!

inno

“Wij stellen er een eer in om met zulke zaken als eerste te komen”. Deze quote van Albert Heijn staat op het raam van het InnovatieCafé hier op het hoofdkantoor van Albert Heijn. Het InnovatieCafé is de fysieke plek waar innovatie binnen Ahold Delhaize zichtbaar wordt gemaakt. Dit gebeurt al 10 jaar, een mooi moment

Lees meer

Internet of Things

Internet of things_DEF

Afgelopen week bereikte ons het bericht dat Samsung met een nieuwe koelkast op de markt komt. Een koelkast die niet alleen voorzien is van een groot televisiescherm, maar waarbij je ook eenvoudig op je mobiel kunt zien wat er nog in ligt. Wel zo makkelijk als je in Appie staat en je even een kijkje

Lees meer

Kennis delen is hip

44_Tumblr_innovatie_DEF

Mijn vrienden en familie zijn mijn beste adviseurs. Er gaat echt geen verjaardag voorbij of ze staan klaar met advies over hoe Albert Heijn het anders kan doen. Logisch! Want ‘Appie’ is van ons allemaal… Maar uiteraard denken we zelf ook voortdurend na over wat er anders kan in ons bedrijf.

Deeleconomie

22_Tumblr_2015_innovatie_DEF

Heb je al eens gehoord van ‘sharing ecomomy’, oftewel ‘deeleconomie’? In een deeleconomie heb je de toegang tot een dienst of een product zonder dat je het bezit. De toegang tot deze dienst wordt vaak mogelijk gemaakt door nieuwe technologie. Voorbeelden als Uber en Airbnb komen je waarschijnlijk wel bekend voor.