Kennis delen is hip

44_Tumblr_innovatie_DEF

Mijn vrienden en familie zijn mijn beste adviseurs. Er gaat echt geen verjaardag voorbij of ze staan klaar met advies over hoe Albert Heijn het anders kan doen. Logisch! Want ‘Appie’ is van ons allemaal… Maar uiteraard denken we zelf ook voortdurend na over wat er anders kan in ons bedrijf.

Als grootste particuliere werkgever van Nederland hebben we heel wat knappe koppen rondlopen. Het zou dus gek zijn als we deze kennis niet zouden gebruiken. Dat doen we dus ook op veel verschillende manieren. Zo organiseerden wij afgelopen weekend voor onze medewerkers het ‘Beste idee van Ahold’, een innovatiewedstrijd waarin alle medewerkers werden uitgedaagd om met vernieuwende ideeën te komen. Het team dat zich tot ‘Beste idee van Ahold’ liet kronen, krijgt de kans om het idee zelf als start-up uit te voeren.

Innovatieve initiatieven

Om onze medewerkers op het hoofdkantoor te betrekken bij vernieuwing, hebben we daar het InnovatieCafé geopend. Hier maken we alle innovatieve initiatieven zichtbaar en kun medewerkers meedenken met het bedrijf. Voor alle collega’s uit de winkel bestaat er sinds kort ook een online InnovatieCafé. Hier kunnen ook zij meedenken over challenges die ze voorgelegd krijgen en eigen ideeën inbrengen.

Grootste klantengroep van Nederland

Hiernaast werken we veel samen met externe groepen om tot vernieuwingen te komen. We beschikken onder andere over de grootste klantengroep van Nederland, waar we graag gebruik van maken. In de AH Community kunnen klanten bijvoorbeeld met ons meedenken over het verbeteren van de winkels. Iedereen is er welkom om mee te praten, tips te delen, inspiratie op te doen of in gesprek te gaan met telers, culi’s en voedingscoaches.

Gegevens koppelen

Voor een groep van zo’n 400 ontwikkelaars, programmeurs en ontwerpers organiseren we, samen met een aantal bekende partners, op 30 oktober weer de Dutch Open Hackaton. Een weekend lang ontwikkelen zij prototypes van nieuwe diensten op basis van onze data. Doordat er nog meer mooie innovatieve Nederlandse bedrijven meedoen aan deze Hackaton kunnen de gegevens van deze bedrijven aan elkaar gekoppeld worden. Denk hierbij aan Philips, KLM, KPN, Schiphol et cetera.  Zo werd afgelopen jaar het idee voorgelegd waarbij je bij thuiskomst op Schiphol niet alleen je koffer op de bagageband zou aantreffen, maar ook een doos met daarin een cadeau en/of je boodschappen.

Een helpende hand

Als laatste zijn wij als Ahold vanaf dit jaar officieel partner van Startupbootcamp Ecommerce. Hierbij krijgen startende ondernemers de kans een uitgebreide omschrijving te geven van zichzelf en hun bedrijf. Van de ruim 700 aanmeldingen worden vervolgens 10 van deze start-ups uitgenodigd voor een programma waarin zij 3 maanden lang aan hun product en bedrijf kunnen bouwen. In ruil voor aandelen ontvangen zij startkapitaal, gratis kantoorruimte en intensieve begeleiding door meer dan 100 nationale en internationale mentoren die ieder tot de top in hun vakgebied behoren. Een soort Idols voor start-ups dus. Als officieel partner van Startupbootcamp Ecommerce levert Ahold 5 mentoren om de startende ondernemers te helpen. Uiteraard kan er een mooie samenwerking volgen als er een goede klik ontstaat tijdens het programma.

Van ons allemaal

Door goed naar de wereld om ons heen te kijken en kennis met elkaar te delen, zorgen we ervoor dat we als bedrijf snel en gemakkelijk kunnen innoveren.  Toch blijven de beste adviseurs wel vrienden en familie. Er gaat geen verjaardag voorbij of ze staan al klaar met advies over hoe Albert Heijn het anders kan doen en dat is dus ook logisch… Appie is van ons allemaal.

Martin_klein_DEF
Martin Gerssen – Retail innovatie team Albert Heijn

Reacties

  1. Jurgen zegt

    Leuk BLOG omtrent innovatie. Naar mijn idee mag het online Innovatiecafé meer onder de aandacht worden gebracht bij de medewerkers. Vele weten niet van het bestaan af en het is zoals je zelf zegt… Er lopen heel wat knappe koppen rond bij ons bedrijf!

  2. Roger c konings zegt

    Suiker ,kleine vier jaar terug 14-09-1964 Zaandam heb ik de kristal suiker ook afgezworen ,ik gebruikte al geen suiker in me koffie ,enkele maanden lang ABSOLUUT GEEN TOEGEVOEGDE SUIKERS , Dat heb ik geweten ,binnen de tijd van DAT jaar liep ik bij een arts en had een hyperactieve al-vlees klier ,en mocht alleen imitatie suiker vervangers gebruiken ,tot ik weer suiker vraag kreeg ,door lichaam ,ref arts ik bouwde gedurende 6 maand weer op ,tot halve waarde en die tijd er na nog es verdubbelen ,moet wel zeggen dat ik 110 km per week hard liep pols 40 90% 1secw 76 kg <4,0 vet en hb4,1 CONCREET EEN MENS HEEFT WEL DEGELIJK SUIKER NODIG .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Laat hier een reactie achter! Bekijk onze richtlijnen en voor vragen kunt u ons e-mailen.