Kippen mooi uit de kooi

isolated chicken with egg

Gedreven door de ambitie om alle eigen merken een stukje duurzamer te maken, is er de afgelopen jaren ook in het eierenschap veel veranderd.

Eieren zijn een belangrijk product in het boodschappenmandje van onze klanten. En zoals voor alle eigenmerkproducten van Albert Heijn geldt, is er in het eierenschap de afgelopen jaren veel veranderd. Gedreven door onze ambitie om alle eigen merken een stukje duurzamer te maken.

Scharrel, vrije uitloop, biologisch en Rondeel

Klanten kunnen inmiddels kiezen uit scharrel-, vrije uitloop- en biologische eieren. Ik ben zelf heel enthousiast over de nieuwste variant: het Rondeel ei. De kippen die dit ei leggen, bieden we een optimale leefomgeving waarin ze in alle rust elke dag een vers eitje kunnen leggen. Niet voor niets heeft de Dierenbescherming dit ei drie sterren van het Beter Leven kenmerk gegeven. Ook van onze eigenmerkproducten waarin meer dan 5% ei is verwerkt, hebben we bepaald dat dit scharrelei moet zijn.

Geen kooieieren meer

Mooi stappen, maar nog niet genoeg. We hadden nog 890 artikelen over waarin minder dan 5% ei is verwerkt. Denk aan producten als tapenades, surimi, filet americain en onze pizza shoarma. Samen met mijn collega’s van de afdeling kwaliteit en inkoop hebben we alle producten op een rijtje gezet en geanalyseerd. Conclusie: in 472 producten bleek een ongedefinieerd ei te zitten. Daar moest verandering in komen, vonden we. Daarom hebben we de leveranciers van deze producten gevraagd om vanaf 2016 op z’n minst scharrelei te gebruiken. Zo zorgen we ervoor dat vanaf 2016 in geen enkel eigenmerkproduct van Albert Heijn kooieieren als ingrediënt worden gebruikt.

Lekker en gezond

Ik vind het een positieve ontwikkeling dat steeds meer klanten kiezen voor een duurzamer ei. Toch zijn er nog veel klanten die niet gemakkelijk over stappen op een ander soort. Het is mijn ambitie om steeds meer klanten duurzamere eieren te laten kopen en te blijven vertellen hoe lekker en gezond een duurzamer eitje is.

tumblr_inline_nksfyz6YOU1tn08sr
Robbert van der Zalm – Category manager salades, eieren & borrelgemak Albert Heijn

Reacties

  1. zegt

    Leuk verhaal.
    Benieuwd hoe je al die andere producten op de scharrel ei standaard gaat krijgen. Zou prachtig zijn, en de lat weer stukje hoger leggen. Tip, leggen jullie mensen uit, eieren vooral NIET in de koelkast te bewaren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Laat hier een reactie achter! Bekijk onze richtlijnen en voor vragen kunt u ons e-mailen.